Hoe organiseer ik een tof verjaardagsfeest?

Laat jouw verjaardag niet onopvallend voorbij gaan!

We kennen het allemaal wel.. De standaard jaarlijks terugkerende verjaardagsfeestjes, waar soberheid de boventoon voort en verrassing ver te zoeken is… 

Typisch Hollands

Wie is er niet groot mee geworden? De typisch Hollandse verjaardag waarbij je de hele avond in een kringetje zit, zo nu en dan ijzige stiltes vallen, de standaard hapjes en drankjes voorbij komen en je blij bent als je weer kunt vertrekken. Dit is natuurlijk wat sarcastisch aangedikt, maar in dit blog willen we je graag bewust maken van de mogelijkheden om jouw verjaardagsfeestje wat anders in te vullen.

Creëer een feestelijke sfeer

Doe een beetje moeite en maak je huis feestelijk. Zowel vanaf de buitenkant als binnen mag duidelijk gezien worden dat er iets te vieren valt. Gebruik inrichting en decoratie om je huis en/of tuin aan te kleden. Heb je weinig budget? Wees creatief. Maak vintage slingers van oude tijdschriften, print fotos uit en leen statafels in de buurt. Creëer gezellige hoekjes met voldoende sta gelegenheid. Dit zorgt voor een losse, informele sfeer, waarin jouw visite meer in persoonlijk contact met elkaar komt.

Regisseer het entertainment

Houdt de televisie bij voorkeur uit en vermijd dat de tv programmering jouw feest domineert. Zorg voor toegankelijke sfeermuziek op de achtergrond of regel een goede DJ. Als er ook kleine kinderen bij zijn, organiseer dan een leuke speelhoek. Huur bijvoorbeeld een luchtkussen of een clown die de boel vermaakt. Bedenk vooraf zo goed mogelijk wat voor type mensen jouw verjaardag bezoeken én waarmee je ze blij kunt maken!..

Wees anders, maar toegankelijk

Bij een verjaardag horen natuurlijk drankjes en hapjes. Wees ook daarin creatief, durf dingen anders te doen, maar houd het wel toegankelijk voor het grootste deel van jouw visite. Bedenk een leuke cocktail, bak een opvallende taart, kies eens voor een ander soort bier of wijn en doe via internet inspiratie op voor originele hapjes. Zorg bij de hapjes voor een combinatie van vegetarisch, vis en vlees.

Het blijft natuurlijk jouw eigen keuze, hoe je jouw verjaardagsfeestje wilt invullen. We hopen je met dit blog item echter toch wat inspiratie te bieden om het jouw komende verjaardag net even wat anders te doen!..


18 June 2018