Wat betekent SEO?

Lees hoe jouw bedrijf vindbaar wordt in Google


De term SEO is onlosmakelijk verbonden met online marketing. Maar wat betekent het eigenlijk?


SEO = Zoek machine optimalisatie

SEO is een afkorting en betekent letterlijk: Search Engine Optimalisatie. Ofwel, het draait hier om jouw bedrijf beter vindbaar te maken via relevante zoektermen binnen de belangrijkste zoekmachines Google en Bing. Voor een catering bedrijf uit Den haag, betekent dit bijvoorbeeld dat het bedrijf in de ideale situatie naar voren komt op verschillende zoekcombinaties bij bezoekers die afkomstig zijn uit Den Haag en omgeving. Onthoud daarbij dat 90% van de mensen die Google gebruikt niet verder kijkt dan de eerste pagina met zoekresultaten!


Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Om het makkelijk te maken. Naast SEO bestaat ook SEA, wat Search Engine Advertising betekent. Google biedt hiervoor Google Adwords als mogelijkheid om betaald te adverteren binnen Google. Je betaalt dan eenvoudigweg per click op jouw advertentie, welke binnen Google verschijnt op basis van door jou ingestelde trefwoorden.


Hoe beter gevonden worden in de onbetaalde zoekresultaten?

De positie van jouw website binnen Google wordt bepaald door het algoritme van Google. De belangrijkste onderdelen van dit algoritme zijn gebaseerd op Techniek, Content en Linkbuilding, waarbij content het meest bepalend is in de vindbaarheid van jouw website. Daarbij is één belangrijk uitgangspunt. Hoe goed jouw tekst inhoudelijk ook geschreven kan zijn, als er geen SEO zoektermen in verwerkt zijn, zal jouw website waarschijnlijk matig vindbaar zijn. Een planmatige aanpak van het schrijven van teksten is dus cruciaal om resultaten in SEO te kunnen boeken.


SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie is is een specialistisch vakgebied van experts. Wil je jouw bedrijf beter gevonden laten worden in Google, dan is het aan te raden hier op planmatige wijze verbetering in aan te laten brengen door een SEO expert.
Bekijk meer informatie over ons all-in-one web marketing pakket voor event & horeca bedrijven.

18 June 2018