Hoe vindt mijn bedrijf online nieuwe klanten?

Wie is de doelgroep en hoe bereik je ze met online marketing?


Wie is de doelgroep?

Ook potentiële klanten in de event & horeca sector zoeken online naar informatie over bedrijven, producten en diensten; Van eventlocaties, catering, restaurants, inrichting tot entertainment. Ze oriënteren zich online en zoeken bovendien inspiratie voor de beleving van hun evenement. Hun gevoel is hierbij leidend; Ze willen verrast worden! Daarnaast zoeken ze zoveel mogelijke concrete informatie over inhoud & prijzen.


Hoe bereik je de doelgroep online?

Online marketing is er in allerlei vormen. Van zoekmachine marketing, e-mail marketing, social media marketing tot blog marketing. Waar het uiteindelijk om gaat is dat de doelgroep wordt aangetrokken door een bericht en/of beeld dat aansluit bij hun individuele interesses en voorkeuren. Wanneer de aantrekkingskracht groot genoeg is, volgt mogelijk het doorklikken naar de website. Binnen de website gaat het erom dat de bezoeker opnieuw sterk overtuigd raakt door de online beleving, waardoor een bezoeker besluit om een commerciële vervolgactie te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het contact zoeken via telefoon, het aanvragen van een offerte of het reserveren van een restaurant of zaal.

Wat is de ideale online marketing formule?

Er is geen standaard aanpak, aangezien dit afhankelijk is van het type bedrijf en de specifieke doelgroep. Waar het echter wel omgaat is om een bepaalde mate van online activiteit, dynamiek en aantrekkingskracht.

Zonder content delen, geen volgers en geen nieuwe klanten!


Bekijk meer informatie over ons web marketing pakket voor event & horeca bedrijven.

18 June 2018