De rol van online marketing in horeca & events

Hoe bereikt jouw bedrijf een groot publiek?

Welke behoefte heeft de doelgroep?

In events & horeca draait het óók online om de belevenis. Een online bezoeker wil online een gevoel ervaren van de offline belevenis. Hierin is gebruik van aantrekkelijk beeldmateriaal essentieel in combinatie met sfeervolle teksten. De doelgroep is vooral ook impulsief. Is de online belevenis niet overtuigend genoeg, dan gaat men op zoek naar alternatieven. Ook wil een online bezoeker product- en prijsinformatie zo snel en duidelijk mogelijk kunnen terugvinden op de website.


De rol van online marketing

Of het nu gaat om een restaurant, een catering of entertainment bedrijf; Het draait in alle gevallen om het verkrijgen van zoveel mogelijk regionale en/of landelijke bekendheid bij het grote publiek.

Dat het merendeel van de particuliere en zakelijke consumenten zich vooral online oriënteert en inspiratie opdoet, zal niemand meer verbazen. Dat nog geen 10% van de mbk bedrijven online marketing actief in zet om nieuwe klanten te werven, is daarentegen wel zeer opvallend te noemen! Want is er een volwaardig alternatief dat voor online marketing, waarmee het zelfde effect kan worden bereikt?...


Wat zijn de voordelen van online marketing?

Online marketing is een verzamelnaam voor alle marketing activiteiten die via het internet en gerelateerde digitale technieken worden uitgevoerd. Er zijn veel verschillende vormen van online marketing. De belangrijkste zijn: zoekmachine marketing, e-mail marketing, blog marketing, social media marketing en online platform profilering.

De belangrijkste voordelen:

  • Lage kosten
  • Groot bereik
  • Meetbaar
  • Personalisatie
  • Interactie met de website


Specifiek voor event & horeca bedrijven liggen er grote kansen om meer klanten aan te trekken via online marketing. Behoort jouw bedrijf tot de 10% die daadwerkelijk actie onderneemt?..

 


Bekijk meer informatie over ons all-in-one web marketing pakket voor event & horeca bedrijven.

12 April 2018